RD berichtte al in 2004: Jens van der Vorm-de Rijke zoekt altijd de confrontatie

13 februari 2010

DORDRECHT - Jens van der Vorm - kandidaat voor Beter voor Dordt - geniet van de politieke confrontatie. In Dordrecht maakte hij daarmee naam en faam of werd hij berucht. Het is maar vanuit welk perspectief Dordt naar Van der Vorm kijkt. Hij timmert er al 35 jaar mee aan de openbare weg.

Het Reformatorisch Dagblad (RD) omschreef in 2004 (!) al zijn confronatie- werkwijze, toen als lijsttrekker voor Europa van de lijst van Pim. Van der Vorm zou toen goed zijn geweest voor drie kamerzetels, maar miste net Europa. Het RD schrijft anno 2004:

 „Klets”, roept hij. En nog eens: „U kletst, u moet wel even bij de waarheid blijven.” LPF-lijsttrekker Jens van der Vorm-de Rijke houdt van de confrontatie. In de hal van de centrale bibliotheek in Rotterdam komt hij volop aan zijn trekken. „Wat u zegt, is allemaal de schuld van de PvdA. Daarom moet u LPF gaan stemmen.”

Voor Van der Vorm geen stoffige zaaltjes met LPF’ers onder elkaar. Zijn campagne om de partij van Fortuyn een plekje te bezorgen in het Europees Parlement is er een van confrontatie. Linkse rakkers zoekt hij het liefst op in hun bolwerken, zoals een week geleden nog in café De Unie, de PvdA-ontmoetingsplek in Rotterdam bij uitstek. Het brede publiek ontmoet de LPF-voorman graag „op straten en pleinen.”

Het RD berichtte toen over een spektakelstukje met Van der Vorm.

. „Klets. De bijstand was een prima vangnet, maar kijk eens wat de PvdA ervan heeft gemaakt: een hangmat. De LPF vindt dat het niet zo kan zijn dat 10 procent van de Rotterdammers in de hangmat ligt, terwijl er Polen aan ons bed staan om zorg te verlenen. U moet dus LPF stemmen.”

Waarom er in een euroverkiezingsdebat eigenlijk zo weinig over Europese zaken wordt gesproken? Opnieuw een reden om LPF te stemmen, vindt Van der Vorm. „Het leeft niet bij de mensen en daaraan zie je dat Europa zijn ambities moet beperken, zoals de LPF wil. Europa moet bevoegdheden teruggeven aan de lidstaten en zelf alleen nog letten op mensenrechten en op vrij verkeer van personen, diensten en kapitaal.”  Toen het net geen Europees parlement werd, volgde vijf jaar lang de Provinciale Staten. Op 3 maart 2010 is voor Jens van der Vorm de Rijke een zetel in de gemeenteraad inzet namens Beter voor Dordt.

Zijn leuze anno 2010 is: Voor Dordrecht moet u op Beter voor Dordt stemmen. In elk geval is er geen kandidaat in de aanbieding bij alle politieke partijen, die zowel locaal, provinciaal, landelijk en europees van zich heeft doen spreken. Ook op de site van parlement en politiek is meer over Van der Vorm - de Rijke terug te vinden. Vorig jaar was hij ook nog landelijk nieuws door als veteraan mee te lopen, formeel illegaal, bij het defile op 5 mei in Wageningen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.