RTV Dordrecht meldt meer hits op internet door samenwerking met Dordrecht.net

13 februari 2010

DORDRECHT - RTV Dordrecht heeft op internet een website met nieuws. De belangstelling vliegt omhoog, meldt RTV Dordrecht. De reden die wordt opgegeven is het vertrek van Ad De Dordtenaar op internet en de mogelijkheden door samenwerking met Dordrecht.net

Het gehele bericht van de website van RTV Dordrecht luidt:

De website www.rtvdordrecht.nl heeft de laatste drie maanden sterk aan populariteit gewonnen. Het bezoekersaantal is met 400 procent gestegen en neemt nog dagelijks toe. RTV Dordrecht is daarmee in het gat gesprongen dat door AD/De Dordtenaar werd achtergelaten. Sinds deze krant werd overgenomen door de Belgische uitgever De Persgroep geeft ze nauwelijks meer Drechtstedennieuws gratis weg op internet. De populariteit van de RTV Dordrechtsite is direct te danken aan het toegenomen nieuwsaanbod, dat steeds vaker met foto’s en filmpjes wordt geïllustreerd.

Het nieuwsaanbod komt mede tot stand dankzij een samenwerkingsovereenkomst met Bezichtig.nu Internetdiensten, eigenaar van Dordrecht.net dat gevoed wordt door haar Drechtstedenbrede websites papendrecht.net, alblasserdam.net, ambacht.net en zwijndrecht.net. Ook de streams met het lopende tv-programma en het radioprogramma van Drechtstad FM zijn populair bij internetgebruikers op zoek naar informatie over de Drechtsteden.

Voor RTV Dordrecht is dit aanleiding door te gaan op de ingeslagen weg, wat inhoudt dat er meer redacteuren/vrijwilligers nodig zijn. Door het vertrek van Radio Rijnmond uit het pand van RTV Dordrecht per maart aanstaande komt plaats vrij om de internetactiviteiten verder uit te breiden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.