Het Gilde Dordrecht wil ook wandelend kennis overdragen van mooie stad

16 februari 2010

DORDRECHT - Mensen van vijftig jaar en ouder dragen belangenloos hun kennis over aan anderen. Dat is in de kern de doelstelling van de Dordtse stichting Het Gilde. In Dordrecht bestaat deze organisatie al meer dan twintig jaar. Overdragers van kennis noemen mensen ook wel het Gilde. De vrijwilligersorganisatie presenteert zich op donderdag 25 februari vanaf half drie tot elf uur op de grote Infomarkt in de Wilhelminakerk. Een succesvolle afdeling is de afdeling wandelingen van het Gilde. Ervaren gidsen met liefde voor de stad leiden mensen rond. De groep presenteert zich ook op de eigen site met de volgende wervende tekst.

Dordrecht is een stad aan het water met een rijke historie. De Nederlandse staat (1572) en taal (1618-1619) vonden er hun bakermat. De oudste stad van Holland ligt aan een knooppunt van waterwegen. Vanaf het Groothoofd - een stadspoort uit de 15e eeuw - kijkt u naar het drukst bevaren punt van Europa. De binnenstad kent ca. 1.000 monumenten.

Onder leiding van de ervaren gidsen van Gilde Dordrecht kunt u van al deze historie genieten. De wandelingen zijn niet op vaste tijden of vanaf een vast vertrekpunt maar worden aangepast aan uw persoonlijke voorkeur.

De groepsgrootte is maximaal 10 personen, grotere groepen worden gesplitst. Hierdoor kan iedereen de uitleg horen, en krijgt U echt persoonlijke aandacht.

Het vertrekpunt wordt in overleg met U vastgesteld, bijvoorbeeld bij het NS station, een van de aanlegplaatsen van de Waterbussen, bij een af te spreken parkeergelegenheid of vanuit een restaurant. Vooral de route over water vanuit Rotterdam met de Waterbus is de laatste jaren zeer in trek bij onze gasten.

De te volgen route kan in overleg worden samengesteld, bijvoorbeeld met het accent op de Grote of Onze Lieve Vrouwe kerk, de rivieren en havens, de historische hofjes, etc.

Ook kunnen wij U een literaire wandeling aanbieden: In Dordrecht heeft o.a ‘Vadertje Cats’ gewoond en gewerkt, Jacques Perk is er geboren, maar ook de schrijfster Top Naeff, en van de meer recente schrijvers Kees Buddingh en onze stadsdichter, Jan Eijkelboom. Komt zien waar zij woonden en werkten.

De wandelingen duren normaal 2½ uur, doch kunnen in overleg altijd verlengd of ingekort worden. Ook kan desgewenst een koffie- of lunchpauze worden ingelast.

De gidsen leiden u belangeloos rond. Het Gilde vraagt slechts een bijdrage van €2,50 per persoon in de kosten, die u aan de gids kunt betalen, met een minimum van € 5,-.

Voor meer informatie klik op de foto's of klik hier voor een recente krantenpublicatie over onze stadswandelingen.

Alle wandelingen zijn op afspraak. U kunt deze afspraak maken door te mailen of telefonisch 078 – 616 09 10

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.