Boek Buddingh' Gebundeld komt op 10 november in Dordrecht uit

17 februari 2010

DORDRECHT -Het boek Buddingh' Gebundeld komt op 10 november in Dordrecht uit. Het Buddingh'-genootschap is erg blij, dat de in 1985 overleden schrijver/dichter weer volop in de aandacht komt.   De 25 ste sterfdag van de Dordtse dichter en schrijver C.Buddingh wordt in november 2010 luister bijgezet, wanneer zijn verzamelde gedichten zo gebundeld op de markt komen. Een aantal mensen in de stad denkt al na over mogelijkheden om Buddingh'in zijn veelzijdigheid als Dordtenaar te laten zien. Ook in zijn ewijk, de Vogelbuurt of Reeland, denken mensen met goede herinneringen aan hem terug. De gorgelrijmen van Buddingh' nog veel mensen en dat zal ook in november 2010 gaan blijken.

Het boek Buddingh gebundeld komt  uit - na het tijdperk van Buddingh' bij de Bezige Bij - bij uitgever Nijgh en Van Ditmer. Dit wordt zijn nieuwe literaire huis. 

Het Buddingh'genootschap met als drijvende krachten Wim Huijzer en Peter de Roos telt momenteel veertig leden. Volgens Wim Huijzer, die al veel boeken over Kees heeft geschreven of samengesteld, zou het een mooi geschenk zijn als het genootschap op weg kan gaan naar honderd leden. Dat betekent dus in 2010 nog zestig nieuwe leden van de ereburger van Dordt erbij, die niet wordt vergeten door het eigen Buddingh'plein.

Meer informatie over Buddingh'op www.deletterenspreken.nl

Buddingh'als schaker wordt vooral belicht op www.tomsschaakboeken.nl. Hij wordt daar genoemd onder  het kopje bijzondere schakers.

De vrouw waarmee Buddingh zijn leven deelde en die in zijn werk een belangrijke rol speelde, leeft nog steeds. Stientje is haar naam. Zijn zoon Wiebe is bekend als vertaler van de Potterboeken in het Nederlands.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.