VVD twijfelt of politie in Dordrecht voldoende blauw op straat houdt

17 februari 2010

DORDRECHT - De VVD-lijsttrekker  Ferdinand J. van den Oever betwijfelt of het de politie lukt om voldoende blauw op straat te  houden. Het laat weten op de website van zijn partij dat het klinkt als een sprookje uit de mond van de korpschef. De volledige verklaring heeft als tekst:

VVD Dordrecht zal bij de collegevorming na de verkiezingen van 3 maart stevig inzetten op een veilige stad. “Veiligheid en leefbaarheid zijn speerpunten in ons beleid. De bezuinigingen op de politie stimuleren ons om daar nog meer op in te zetten”, aldus VVD-lijsttrekker Ferdinand van den Oever. “De belofte van korpschef Visscher dat de dramatische bezuinigingen van het kabinet niet tot minder blauw op straat leiden, klinkt te mooi om waar te zijn. Een krachtige inzet van de VVD is nodig om dit punt keihard op de agenda te houden.”

“Burgers en bedrijven zijn het asociale en hufterige gedrag op straat meer dan zat. Als nu ook nog honderden mensen bij de politie worden wegbezuinigd is het tijd om alarm te slaan”, aldus Van den Oever. De VVD pleit landelijk om de bezuinigingen terug te draaien en de politie zelfs uit te breiden. “Voor Dordrecht gaat het om honderd mensen meer. Maar de VVD zit niet in de regering, dus zal dit dramatische kabinetsbeleid leiden tot minder politie. De VVD is bereid om dan meer te investeren in het uitbreiden van cameratoezicht en het aantal stadswachten. Zij zullen de toezichtstaken die de politie laat liggen zo nodig moeten overnemen. De politie kan zich dan concentreren op de harde criminaliteit.”

De politieleiding in Zuid-Holland-Zuid belooft dat het aantal mensen op straat niet zal terug lopen. “Dat klinkt als een sprookje,” aldus Van den Oever. “Als je ruim tweehonderd mensen moet inleveren kan dat volgens mij niet alleen maar door het schrappen van bureaufuncties. Dit zal hoe dan ook op straat zijn gevolgen hebben en dat willen wij niet. Daarnaast zullen politiemensen geen overuren meer mogen maken omdat het teveel geld kost. Het aantal agenten blijft dan misschien ogenschijnlijk gelijk, maar de inzet op straat wordt wel degelijk minder.”

Naast meer toezicht wil de VVD dat de gemeente alle schade aan eigendommen verhaalt op de daders. “Dat gebeurt nu nog te weinig en dat moet dus beter. Vandalen gaan betalen!”, aldus Van den Oever. “Ouders zullen ook aangesproken moeten worden op het gedrag van hun kinderen als die de fout in gaan.” De VVD wil ook de overlast op straat verder aanpakken. “Zo nodig stellen we een drankverbod in op plekken waar overlast is en dat geldt niet alleen voor de binnenstad,” zegt de lijsttrekker van de VVD.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.