Drechtraad neemt motie Pro Sliedrecht aan

18 februari 2010

DORDRECHT - De Drechtraad heeft op 16 februari in meerderheid de motie van PRO Sliedrecht gesteund om de termijn waarop mensen met een minimuminkomen in aanmerking kunnen komen voor een extra gemeentelijke bijdrage te bekorten van 5 naar 3 jaar.

Hanny Visser, fractievoorzitter en lijstaanvoerder van PRO Sliedrecht, spreekt van een groot succes: “Nog geen jaar geleden was PRO Sliedrecht de enige in de Drechtraad die tegen de nieuwe verordening over de langdurigheidstoeslag stemde om precies die reden. Dat was een zware omdat we toen al graag de wachttijd hadden ingekort naar die drie jaar. Zo teleurgesteld als ik toen was, zo gelukkig ben ik nu”.

De motie van PRO Sliedrecht mocht nu rekenen op steun van de collega’s van bijna alle andere lokale partijen, de PvdA en GroenLinks. Hanny Visser: “Ik heb natuurlijk ook gekeken of de Sliedrechtse vertegenwoordigers van de andere fracties nu met PRO Sliedrecht zouden meestemmen. Vorig jaar kreeg ik namelijk te horen of we soms dachten de enige partij met een sociaal gezicht te zijn in Sliedrecht. Ik was – heel eerlijk – teleurgesteld dat de Sliedrechtse SGP/CU en VVD samen met hun partijgenoten uit de regio tegenstemden. Het Sliedrechtse CDA was er niet, maar de andere CDA’ers stemden allemaal tegen. Dus veel hoop op steun was er niet geweest.”

Detail, maar wel veelzeggend, is dat de regionale CDA’ers zeiden te willen wachten op de evaluatie. En laat die nu al in december vorig jaar in de Drechtraad aan de orde zijn geweest. “Een beetje aandacht voor de minima, dat is toch niet te veel gevraagd ?”, sprak een tevreden Hanny Visser. PRO Sliedrecht laat – tot slot weten – de FNV Lokaal Drechtsteden dankbaar te zijn voor de hun niet aflatende inzet voor het aanpassen van de regeling. Bij de volgende discussie over deze regeling zal PRO Sliedrecht ook pleiten voor het aanpassen van de inkomensgrens op 120%; nu is die nog gelijkgesteld aan het bijstandsniveau.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.