Stadswinkel voor identiteitsbewijzen naar verpleeghuis

18 februari 2010
Stadswinkel voor identiteitsbewijzen naar verpleeghuis

DORDRECHT - Verpleeghuis De Sterrenlanden in Dordrecht is dit jaar het eerste verpleeghuis waar medewerkers van de Stadswinkel heengaan voor de aanvraag en afhandeling van een nieuw legitimatiebewijs.

De gemeente Dordrecht verleent deze service al enkele jaren, omdat sommige bewoners van verpleeghuizen en zorgcentra niet in de gelegenheid zijn zelf een nieuw identiteitsbewijs aan te vragen bij de balie van de Stadswinkel van het Stadskantoor. Nieuw is de mobiele vingerscan die twee medewerkers van de Stadswinkel meenemen. Sinds 21 september 2009 moeten alle legitimatiebewijzen van vingerafdrukken zijn voorzien. Met de scan kunnen ter plaatse vingerafdrukken van de aanvrager worden afgenomen.

De Stadswinkel is vandaag en morgenochtend op bezoek in verpleeghuis De Sterrenlanden, waar zeventig bewoners een nieuw identiteitsbewijs willen aanvragen. Het gaat dan om een identiteitskaart of een paspoort. In Nederland moet iedereen van 14 jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs bezitten. Nadat de aanvragen in behandeli ng zijn genomen, zal een medewerker van de Stadswinkel anderhalve week later de documenten in het verpleeghuis uitreiken.

Deze service zal meerdere keren per jaar aan verpleeghuizen en zorgcentra in Dordrecht worden aangeboden. Medewerkers van de Stadswinkel zijn donderdag 11 maart in verzorgingshuis Dubbelmonde en vrijdag 12 maart in verzorgingshuis Vijverhof, waar zestig bewoners niet de deur uit hoeven voor de aanvraag van een nieuw legitimatiebewijs.

Foto:Thymen Stolk

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.