Pieter Verhoeve net voor verkiezingen beëdigd tot ChristenUnie/SGP raadslid

18 februari 2010
Pieter Verhoeve  net voor verkiezingen beëdigd tot ChristenUnie/SGP raadslid

DORDRECHT - In verband met het voortijdige afscheid van Henk Mostert uit de gemeenteraad, wordt Pieter Verhoeve raadslid voor de ChristenUnie/SGP. Hij staat op een verkiesbare plaats en hoopt na de verkiezingen terug te keren. Sinds 2006 is Pieter Verhoeve burgerraadslid voor de ChristenUnie SGP. Daarvoor was Pieter actief voor de landelijke SGP-jongeren.

In de grootste politieke jongerenorganisatie van Nederland was hij onder meer vice-voorzitter en hoofdredacteur van het magazine ‘In Contact’. Hij studeerde rechten en geschiedenis aan de universiteiten van Utrecht en Leiden.

Pieter Verhoeve is 28 jaar, getrouwd en vader van twee dochters. Hij is in Dordrecht geboren en was jarenlang geschiedenisleraar in het middelbaar onderwijs. Sinds 2008 is hij advocaat. Ook geeft hij rechten aan een HBO-lerarenopleiding. In zijn vrije tijd is hij journalistiek actief en is hij gids in de Grote Kerk van Dordrecht. Als burgerraadslid was Pieter onder meer initiator van het herstel van Huis te Merwede. Het gezin Verhoeve is kerkelijk meelevend bij de Julianakerk.

Opmerkelijk is dat Pieter voor één maand tegelijk raadslid is met zijn vader Bart Verhoeve. Bart Verhoeve is sinds 1998 fractievoorzitter van de SGP in de gemeente Graafstroom. Verhoeve senior besloot recent na twaalf jaar raadslidmaatschap te stoppen in het kader van verjonging. Terwijl Bart stopt per 3 maart, is de kans groot dat Pieter op 3 maart raadslid wordt. Hij staat op plek nr. 4 van de gecombineerde lijst ChristenUnie/SGP.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.