Burgemeester Brok nu ook Drechtraadsvoorzitter

18 februari 2010 door Chris Moorman

DORDRECHT - Het was de wisseling van de wacht in de Drechtraad. Nadat Burgemeester Bandell vertrokken was nam Antoin Scholten als vice voorzitter waar als voorzitter van de dagelijks bestuur van de Drechtsteden. Dick van Meeuwen deed dat als voorzitter van de Drechtraad. Burgemeester Brok van Dordrecht maakte gisteren kennis met de Drechtraadsleden en de Drechtraad.

Hij werd uiterst warm ontvangen in een informele bijeenkomst om daarna tijdens de Drechtraad voorgedragen te worden als voorzitter van de Drechtraad. Hij werd voorgedragen door Antoin Scholten en Dick van Meeuwen. Deze laatste was namens de Drechtraad toegevoegd aan de vertrouwenscommissie van Dordrecht die de sollicitatiecommissie vormde.

Op voorstel van Fred Loos van Algemeen Belang Zwijndrecht werd middels een ordevoorstel voorgesteld om Dhr. Brok direct bij de aanvang van de vergadering te benoemen. Op verzoek van hemzelf meldde Antoin Scholten en Dick van Meeuwen dat hen dat verstandiger leek dit gewoon te doen aan het eind van de vergadering.

Op deze wijze kon Dhr. Brok de smaak van de Drechtraad leren proeven. Het was tevens de laatste Drechtraad in de huidige samenstelling want na de verkiezingen zal weer blijken hoe de verhoudingen in het politieke krachtenveld uitpakken.

Bij de presentatie van de Lokale Monitor van de FNV in de Short Stay Facility s/middags in Dordrecht was aangegeven door alle politieke partijen dat zijn de periode van vijf jaar voor langdurigheidtoeslag als toets terug zouden brengen naar drie jaar. In de Drechtraad werd door Pro Sliedrecht een aangekondigde motie ingediend om dit te bewerkstelligen.

Tijdens de discussie bleek al snel hoe hard de toezeggingen van meerdere partijen waren geweest. Gedurende de stemming stemden alleen De lokale partijen, PvdA, D66 en Groenlinks voor de motie van Timo de Pauw. Na het aannemen van de motie ging de discussie over de vraag of de motie nu wel of niet aangenomen en uitgevoerd moest worden aangezien er geen zestig procent meerderheid was. In het reglement van orde staat te lezen dat besluiten met een meerderheid van zestig procent genomen worden. Dit geldt echter niet voor moties. Het is dus mooi dat de motie is aangenomen maar nu de uitvoering nog. Het is afwachten hoe de motie wordt uitgelegd in het dagelijks bestuur en teruggekoppeld wordt naar de nieuwe Drechtraad.

De lokale partijen manifesteerden zich duidelijk tijdens de Drechtraad en lieten duidelijk merken dat zij als een eenheid en betrouwbare partner  voor de inwoners van de Drechtsteden optreden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.