Fietstocht op 10 mei langs herinneringen aan mei 1940

19 februari 2010

DORDRECHT - De vereniging Oud-Dordrecht organiseert op maandag 10 mei een fietstocht langs herinneringen aan de gevechten op het eiland van Dordrecht in de meidagen van 1940. De route wordt uitgezet door Jens van der Vorm de Rijke, de grondlegger van de manifestatie Dordt Open stad.

Deze informatie is terug te vinden in het ledenblad van de vereniging Oud Dordrecht. In beginsel is de kogelgaten-fietstocht, zoals die populair wordt genoemd, bedoeld voor de 1100 leden van de vereniging. Afhankelijk van de  belangstelling zouden ook niet-leden een fietstocht kunnen krijgen. Dordt Open stad probeert de Dordtse bevolking een indruk  te geven van de laatste  oorlog op het eiland van Dordrecht. De manifestatie wordt in 2011 weer gehouden.  De vader van Jens van der Vorm de Rijke legde met veel eigen onderzoek, aan zowel Nederlandse als Duitse zijde, de basis voor www.dordtopenstad.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.