Augustijnenkerk zaterdag 3 april weer open voor publiek

20 februari 2010

DORDRECHT - Bericht van de Stichting Behoud Augustijnenkerk in Dordrecht:

De historisch waardevolle Augustijnenkerk is ook dit jaar weer geopend op zaterdagen van  3 april tot 18 december. De openstelling is van 10.30 – 16.00 uur. Tijdens deze zaterdagen wordt het unieke en orginele Maarschalkerweerd-orgel bespeelt van 14.30 – 15.15 uur. Deze bespelingen worden georganiseerd door de werkgroep Muziek onder verantwoordelijkheid van de Stichting Behoud Augustijnenkerk en zijn gratis toegankelijk. Wel wordt aan het einde een vrije gift gevraagd, die bestemd is voor de instandhouding van dit historisch gebouw en haar orgel. Het programma kunt u, voor zover reeds ingevuld, vinden op deze website.

27 maart a.s. zal een openingsbijeenkomst worden georganiseerd die aanvangt om 14.30 uur. Vrijwilligers en belangstellenden zijn van harte welkom! Deze middag zal staan in het teken van de orgelbouwer Maarschalkerweerd, die ook “ons” fraaie orgel bouwde. Bart van Buitenen, musicoloog, zal in beeld en woord ons “meenemen” naar Maarschalkerweerd. Petra Veenswijk, organiste van de Maria van Jessekerk in Delft zal het orgel bespelen.  Zij is een groot kenner van deze instrumenten als vaste bespeelster van een juist gerestaureerd orgel van deze orgelbouwer.

Op deze openingszaterdagen zijn vrijwilligers aanwezig die u kunnen vertellen over de historie van de Augustijnenkerk. Ook is het “winkeltje” (o.l.v. dhr. en mw. De Boon) geopend waar boeken, cd’s en dergelijke kunnen worden gekocht. Ook is koffie, thee of frisdrank verkrijgbaar. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!
Wij heten u van harte welkom op de zaterdagmiddag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.