Feestelijk festival rond afronding red het orgel van Dordtse Grote kerk

20 februari 2010

DORDRECHT - Het 150 jaar oude Kam-orgel is als groot romantisch orgel uniek in het Nederlandse orgellandschap. Een organisatie heeft zich ingezet voor de actie redt het orgel. Het resultaat zal in een speciale week eind april te horen zijn in Dordrecht. Het belooft uniek te worden en achtergronden zijn te lezen op de site van de Grote Kerk. Inmiddels is het programma bekend gemaakt rond een bijzondere week.

Vele organisten van naam en faam, uit binnen- en buitenland, hebben in de afgelopen anderhalve eeuw het orgel bespeeld. Bij de programmering van het festival is daarom gekozen voor een internationale bezetting. De beroemde Libanees/Franse organist Naji Hakim zal één van de concerten verzorgen.

Programmaoverzicht:

Dinsdag 20 april sponsorconcert (besloten) Cor Ardesch 20.00 uur
Woensdag 21 april officiële ingebruikname
ingebruikname concert
Cor Ardesch / Aart Bergwerff 16.00 uur
20.00 uur
Donderdag 22 april concert 20.00 uur
Vrijdag 23 april concert Ben van Oosten 20.00 uur
Zaterdag 24 april orgeldemonstratie/presentatie Cor Ardesch 11.00-13.00 uur
Zondag 25 april kerkelijke ingebruikname
bijzondere vespers
10:30 uur

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.