VVD Dordrecht heeft met Cees den Bakker een echte spindoctor in huis

22 februari 2010

DORDRECHT - Cees den Bakker is de campagneleider of in Haagse jargon de spindoctor van de VVD in Dordrecht.  Zoals Jack de Vries zijn premier JP Balkenende verkoopt, zo brengt Den Bakker Ferdinand van den Oever aan de man of nog beter bij meer kiezers.  Toen de WC voor de marktlieden kapot was- in de fietsenstalling onder V. en D -  zette Den Bakker twee VVD-kandidaten op de foto, die op inspectie gingen. 

Binnen enkele dagen konden de marktmensen weer naar het toilet. Het ging de politiek leider - Van den Oever - daarna te ver om op 27 februari een mobiele liberale WC op de markt neerr te zetten, waar mensen gratis naar het toilet konden. Den Bakker is wel snel. Hij haalde Trouw door al zaterdag met een T-Shirt te komen in reactie op de val van het kabinet JP 4.

Een aantal GroenLinks-kandidaten zat vast in de lift en Den Bakker bracht dat nieuws via twitter naar buiten en Ad De Dordtenaar bracht het op de eerste  regionale pagina. Cees is de man, die landelijke VVD leider Rutte aanstaande donderdag bij Rutte in Dordrecht over de vloer brengt.

Cees den Bakker loopt al jarenlang in het Dordtse wereldje rond. Hij begon bij de politie in uniform en ging  zich steeds meer in de journalistieke zaken te interesseren. Hij werd eerst  correspondent van een landelijk dagblad (RD) en werd na verloop van tijd zelfs chef bij RTV Rijnmond. Op het TV scherm verscheen hij als woordvoerder van de samenwerkende landelijke politie-commissarissen. Nu is hij hoofd voorlichting bij Siemens Nederland. Tot vorig jaar was Cees ook columnist voor Ad De Dordtenaar, waarbij hij vrijmoedig de  gemeentepolitiek volgde. Een regelmatige stijlfiguur was zijn meisje, waarmee hij actief in de samenleving was en is. Joanneke van Benthem staat bij de VVD zelfs op plek drie. Voor VVD is zij prominent de eerste vrouw. In het verleden kwam zo bijvoorbeeld de laatste (vrouwelijke)  VVD-wethouder Liane Roemers ook in beeld.

De andere partijen hebben niet zo'n type spindoctor als Cees den Bakker in de campagne erbij. In de regel zijn mensen van het afdelingsbestuur of raadsleden actief om de lijnen voor  de campagne uit te zetten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.