Christenunie/SGP geeft visie op kunst en cultuur

22 februari 2010

DORDRECHT - De fractie van de Christenunie/SGP heeft een eigen visie op kunst en cultuur op de eigen website geplaatst. Vorig jaar werden een aantal kunstwerken in de stad geplaatst, die vooral op verzet stuitte van een deel van de achterban van de partij. het ging om een bushokje in de vorm van een doodskop voor een reformatorische school en om kunst voor het Hofcomplex. De visie van de Christenunie/SGP is op de volgende wijze verwoord:

Kunst en Cultuur binden mensen samen. Als kunst tot excessen leidt in de vorm van (aanzet tot) discriminatie, geweld, godslastering en onzedelijkheid, dan drijf kunst juist mensen uit elkaar. Daarom dienen zulke elementen in kunstuitingen te worden nagelaten. De ChristenUnie/SGP kan aan dergelijke vormen van kunst geen medewerking geven.

Aan Arjen Hoogerduijn, vertegenwoordiger van onze fractie in het lijsttrekkersdebat "Wat te doen?" van het CBK afgelopen donderdagavond, werd gevraagd dit gedeelte uit ons verkiezingsprogramma toe te lichten.

Door het tekstgedeelte in zijn context te plaatsen wist Arjen de aanwezigen een goed beeld te geven van wat de visie van de ChristenUnie/SGP is op kunst en cultuur, namelijk:

"Kunstbeoefenaars verrijken het leven door hun benadering van wat er om ons heen gebeurt. Zij kunnen de ogen openen, zowel voor het goede en mooie alsook voor het bedreigende en het lijden. Kunst kan de aandacht voor de geschiedenis levend houden en mensen helpen bij het ervaren van hun identiteit. Kunst en cultuur kunnen daarom mensen samenbinden en bijdragen aan maatschappelijke betrokkenheid"

Het was een goed georganiseerde avond met Chris Keulemans, journalist en voormalig directeur van De Balie in Amsterdam als gespreksleider.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.