Nieuwe onderhoudsregels voor nieuw Stationsgebied

22 februari 2010
Nieuwe onderhoudsregels voor nieuw Stationsgebied

DORDRECHT - De NS en de gemeente Dordrecht ondertekenden woensdag 17 februari het beheerconvenant Stationsgebied. De herinrichting van het Stationsgebied vormde een goede aanleiding om een beheerconvenant af te sluiten en geeft ook uitvoering aan een Stedenbaanafspraak. Het convenant verplicht partijen inspanningen te plegen om het station en stationsgebied ‘schoon, heel en veilig’ te maken en houden.

Met de afspraken over het beheer onderstrepen beide partijen het belang dat zij hechten aan de kwaliteit van het station en de omgeving. Reizigers en gebruikers moeten zich veilig en prettig voelen en het gebied als positief ervaren. De afspraken zijn vooral gericht op schoon en heel. Afspraken over veiligheid waaronder cameratoezicht zijn vastgesteld in een andere overeenkomst.

De afspraken die zijn vastgelegd gaan vooral over de manier van samenwerken. Er zijn nu duidelijke afspraken over het dagelijkse beheer en onderhoud, de kwaliteit, wie waarvoor verantwoordelijk is en waar de grenzen liggen. Wethouder Ferdinand van den Oever is blij met de nieuwe afgesproken onderhoudsregels: ‘Bij een mooi nieuw ingericht stationsgebied passen nieuwe heldere afspraken over wie waarvoor verantwoordelijk is. Uiteindelijk kunnen we het gebied alleen gezamenlijk schoon, heel en veilig houden’. Ook directeur Van Raamsdonk van NS is blij met de afspraken:‘ Een beheerconvenant levert een bijdrage aan een betere sfeer in en rondom een station. Dat is belangrijk voor onze reizigers en dus ook voor de bezoekers en inwoners van Dordrecht’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.