VVD trots op lage woonlasten

25 februari 2010

DORDRECHT - In gemeenten waar de VVD in het college van Burgemeester en Wethouders zit, stijgen de woonlasten veel minder dan in gemeenten waar dat niet zo is. Dat blijkt uit onderzoek van De Volkskrant, dat vandaag is gepubliceerd.

“D66 en Groen Links drijven de woonlasten het meest op”, aldus de onderzoekers. De gemeente Dordrecht komt goed uit het onderzoek. In de periode 2006 tot 2009 stegen de woonlasten van Euro 543 naar 584, een verschil van slechts EUR 41. In een gemeente als Leiden stegen de woonlasten met EUR 258 en in Reeuwijk met EUR 191.

“Voor mij is dit onderzoek geen verassing”, aldus Ferdinand van den Oever (VVD). “Wij hadden al eerder aangetoond dat de woonlasten in Dordrecht ver onder het landelijk gemiddelde zitten.” Ook in het programma van de VVD voor de komende vier jaar is het laag houden van de lasten voor burgers en bedrijfsleven een belangrijk punt. “Het heeft voor ons een absolute prioriteit, ook als er bezuinigingen op het gemeentefonds vanuit het Rijk op ons afkomen. We willen nog graag in de stad investeren, bijvoorbeeld in veiligheid en bereikbaarheid, maar dan moeten we in eigen huis ook bezuinigen. Verhogen van de woonlasten moet tot het uiterste worden beperkt.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.