PvdA Dordrecht wil bewoners binnenstad meer betrekken bij bouwplannen

26 februari 2010

DORDRECHT - Wat betekent de rijke historie van Dordrecht voor de toekomst van de stad?" Donderdagavond 25 februari 2010 werd het lijsttrekkersdebat gehouden. Voor de pauze kwam de positie van de welstandscommissie aan de orde. Vele bewoners van de binnenstad willen meer betrokken worden bij de nieuwbouw in hun directe omgeving.

De laatste tijd is het voorgekomen dat er nieuwe gebouwen bij komen, die modern en heel massief zijn en die bewoners niet mooi vinden. In bestemmingsplannen kun je tot in detail alles regelen. Een welstandscommissie is ook gebonden aan de voorwaarden van een bestemmingsplan. Als een bepaalde bouwhoogte is toegestaan, dan kan dat dus gebouwd worden.

Ook de PvdA is van mening dat de welstandscommissie wel een beetje eenzijdig is samengesteld en dat ook bewoners uit de binnenstad betrokken moeten worden aan het begin van nieuwbouw, bijv. ook met de Vereniging Oud Dordrecht. Een keuze uit meerdere mogelijkheden kan voorgelegd worden. Er werd een Manifest Stadsverzet uitgedeeld, die zich verzet tegen verdere aantastingen van de beschermde binnenstad.

 (bericht van de PvdA Dordrecht)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.