Fietsende burgemeester van Dordrecht door toezicht gecontroleerd

26 februari 2010
Fietsende burgemeester van Dordrecht door toezicht gecontroleerd

DORDRECHT - Burgemeester Arno Brok was donderdagavond 25 februari iets verlaat voor zijn openingstoespraak bij het historische debat in de Wilhelminakerk. ,,Ik ben in de buurt van de tunnel op mijn fiets aangehouden en gecontroleerd door toezicht." Na deze woorden nam hij een pauze in acht om te zien, hoe de reacties waren. Daarna ging de fietsende burgemeester verder: ,,Ook werd het nummer in het frame van mijn fiets gecontroleerd."  De spanning steeg in de kerk en daarom liet de burgemeester maar gelijk weten, dat het in orde was: ,,Ik kan u geruststellen: alles was in orde. Ik vond de controle wel een bewijs, dat er zoals we zeggen echt wel in de gemeente Dordrecht in het belang van de veiligheid wordt gecontroleerd", aldus Brok.

Zijn rijwiel had hij tweede hands gekocht van de loco-burgemeester in Sneek, zo maakte Brok nog bekend. ,,Hij is van het CDA dus dan zit het goed met het framenummer." De burgemeester had met zijn verhaal over zijn fietstocht met vertraging wel gelijk de lachers op zijn hand. 

Overigens: Toezicht had de burgemeester niet opgeschreven, maar Brok had overigens wel zelf een formulier ingevuld. Hij werd daarmee lid van de vereniging Oud Dordrecht. ,,Ik betaal natuurlijk gewoon zelf mijn contributie en ik hoop dat iedereen zorgt dat deze vereniging snel van 1070 tot over de elfhonderd leden gaat groeien."  Oud Dordrecht werd als vereniging in het debat ook genoemd als organisatie, die van betekenis kan zijn om over het historisch beleid van de gemeente te praten. Dat had met name te maken met de discussies die vaak losbarsten over bouwplannen in de stad. De partijen deden de toezegging om tijdens de besprekingen voor de vorming van een nieuw college van b. en w. te kijken naar nieuwere vormen van communisatie met de burgerij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.