PvdA voorman Jan Lagendijk zet zich af tegen actiegroep Zuidpolder

28 februari 2010
PvdA voorman Jan Lagendijk zet zich af tegen actiegroep Zuidpolder

DORDRECHT -  PvdA-lijsttrekker Jan Lagendijk heeft in het debat op RTV Dordrecht fel uitgehaald naar de actiegroep Zuidpolder, die zegt dat ziijn partij niet kiest voor groen in de Biesbosch, maar daar voor beton zorgt.

Inzet is het wel of niet bouwen mogelijk in de toekomst van vijfhonderd woningen in de dure prijsklasse om mensen met een dikke beurs ook aan de stad te binden.

Volgens Lagendijk is het schromelijk overdreven die tegenstelling te suggereren, want Dordrecht wil echt geen nieuwe Bijlmer in de Biesbosch bouwen. Het gaat om huizen in een groene omgeving.

Volgens Lagendijk is regeren vooruitzien, dus moet er in de toekomst grond beschikbaar zijn om dure woningen te kunnen bouwen. Hij vindt  dat voor de economische ontwikkeling van de stad en voor de binnenstad van groot belang.

Volgerns de voorman van Beter voor Dordt, Piet Sleeking, is in het verleden al afgesproken dat de Biesbosch groen blijft en daarmee is bouwen in de Zuidpolder in strijd. Op RTV Dordrecht reageerde Lagendijk daarop dat er niet over de Wieldrechtse Zeedijk wordt gebouwd en dat er juist al alles aan wordt gedaan om in dat gebied de natuurlijke ontwikkeling te versterken.

De actiegroep Zuidpolder heeft in delen van Dordrecht folders verspreid, waariin  de PvdA, CDA, VVD en Christenunie/SGP bij de betonpartijen worden ingedeeld. D66, BVD, de Verenigde Senioren en GroenLinks zijn volgens de actiegroep de groene partijen.

RTV Dordrecht vertoonde een film over de Zuidpolder, waarbij een spandoek zichtbaar was waarop werd geadviseerd om op ,,uw herder te stemmen".  Daarmee wordt een schaapherder bedoeld, Sjako van der Merwe, die lijstduwer is voor Beter voor Dordt (BVD). 

Lagendijk benadrukte in het debat nog eens dat zijn partij niet verwacht dat er de komende jaren al wordt gebouwd in de Zuidpolder. Door de economische crisis is er nog geen behoefte op de woningmarkt in Dordt aan nog meer dure woningen.

Volgens Sleeking van BVD staan er genoeg  dure huizen leeg, die prima benut kunnen worden om de hogere inkomens naar de stad te halen. CDA voorman en wethouder Dion van Steensel sprak de verwachting uit, dat in 2014 de verkiezingscampagne wederom zal gaan over wel of niet bouwen in de Zuidpolder.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.