Start aanleg Landbouwweg in Nieuwe Dordtse Biesbosch

02 maart 2010

DORDRECHT - De 1e fase is gestart. Op het Eiland van Dordrecht wordt de komende jaren 800 hectare nieuwe natuur en nieuw recreatiegebied aangelegd. Het Eiland van Dordrecht krijgt een uitzonderlijk fraaie samenhang tussen water, natuur en recreatie. Er komt ten zuiden van de stad een "Nieuwe Dordtse Biesbosch".

Landbouwweg
Voor de landbouw wordt een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd: vanaf de Oude Veerweg naar de spoorwegovergang op de Wieldrechtse Zeedijk. In de 1e fase wordt het deel van de landbouwontsluitingsweg tussen de Oude Veerweg tot aan de transportleidingen van onder andere Evides nabij de Bovenkil aangepakt.

De aanleg van de weg gebeurt in drie delen. Alleen het grondwerk wordt aangepakt; tevens wordt een afdeklaag van puingranulaat aangebracht en een voorbelasting, die bedoeld is om de ondergrond te laten inklinken, bij de Oude Veerweg. Dit duurt ongeveer 6 weken. De voorbelasting blijft na het aanbrengen in ieder geval 200 dagen liggen.

Er wordt voorlopig nog niet geasfalteerd; dit gebeurt in één keer voor de hele weg

De aan- en afvo er van de materialen loopt via de Stevensweg/Schenkeldijk.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.