Middenhoeve werkt aan 6 Minuten Zone

03 maart 2010 door Paul Seesink

Eind 2007 legde een bewoner van de woonbuurt Middenhoeve, Paul Seesink, bij het bestuur van de wijkvereniging een voorstel op tafel om een AED in zijn woonwijk op te hangen. Zo'n Automatische Externe Defribillator is bedoeld om een slachtoffer van een hartstilstand zo snel mogelijk te helpen. Hierbij dient de tijd benut te worden tussen het ongevalsmoment en het arriveren van de ambulance.

Men creëert een z.g. '6 Minuten Zone'. Na bestudering van de mogelijkheden, de consequenties én de kosten heeft het bestuur het idee voorgelegd aan haar leden. De meeste waren direct voorstander van Seesinks voorstel en eind 2009 werd besloten het plan te gaan realiseren. De aanwezigheid van een AED in Middenhoeve vereist een aantal bewoners met kennis van reanimatie. Vooruitlopend op de plaatsing van een AED organiseert vereniging Middenhoeve in samenwerking met de Stichting Reanimatie Dordrecht alvast AED-trainingen.

Bij realisatie van het plan zou Middenhoeve de eerste Dordtse woonbuurt zijn met een 6 Minuten Zone.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.