Ex-staatssecretaris Frank Heemskerk toch op bezoek in kansenflat Wielwijk

03 maart 2010
Ex-staatssecretaris Frank Heemskerk toch op bezoek in kansenflat Wielwijk

DORDRECHT - PvdA Ex-staatssecretaris Economie Frank Heemskerk kwam  gisteren alsnog naar de Markt in Wielwijk. Hij verontschuldigde zich dat hij 14 dagen geleden niet kon komen i.v.m. een spoeddebat. Met een aantal ondernemers, PvdA-fractieleden Katja Rusinovic en Jacqueline van den Bergh, de projectleider, de wijkcoördinator en campagneleider Willy Sweers ging Frank naar de Kansenflat, alwaar Frank alsnog in gesprek ging met een aantal ondernemers.

Hij was zeer geinteresseerd in hun onderneming en de manier waarop ze het aanpakken (o.a. een kapperszaak, een schoonheidssalon, groepstrainingen en lessen in schilderen). De ondernemers zijn erg blij in de Kansenflat te zitten. Ze zijn goed bereikbaar en de huur is laag. Allemaal willen ze vooruit en zich verder ontwikkelen. Frank was zeer te spreken over dit initiatief en zei er bekendheid aan te zullen geven overal waar hij komt.

Overigens liet buiten het bezoek van de ex-staatssecretaris een onderneemster weten niet gelukkig te zijn met het initiatief.  Ze haalde daarmee vanuit Dordrecht ook dagblad De Telegraaf. RTV Rijnmond bracht haar verhaal ook en dat nemen we met toestemming over:

Startend onderneemster Kimberly Schijven wordt door de gemeente Dordrecht op straat gezet omdat ze zich niet positief genoeg opstelt over het project Kansenflat. De gemeente liet zelf forse steken vallen, maar accepteert niet dat zij in een brief hulp heeft gevraagd aan de gemeenteraad.

De Kansenflat aan de Van Kinsbergenstraat in Dordrecht herbergt nu twaalf startende ondernemers en wordt dinsdag feestelijk geopend. De opening is vaak uitgesteld omdat er nogal wat mis ging. Zo laat het bestemmingsplan geen kapsalon toe en "knip it" is dat nou juist wel.

Een vlakbij gevestigde kapsalon kreeg van de gemeente de garantie dat er vijf jaar lang geen andere kapsalons in de buurt zouden komen. Dat gebeurde dus wel.

Om de vrede te bewaren werd er door het project Kansenflat geen reclame voor de kapsalon van de startend onderneemster gemaakt. Omdat er volgens Schijven ook niet goed over het project gecommuniceerd is, hebben veel potentiële klanten de indruk dat de Kansenflat een soort sociale werkplaats is, waar starters maar een beetje aanmodderen: "Dat kost me veel klanten. En geld om zelf reclame te maken heb ik niet".

Ten einde raad schreef de kapster een brief aan de gemeenteraad van Dordrecht, waarin ze aandacht vraagt voor haar problemen. Toen die brief openbaar werd heeft de projectleider schriftelijk aangekondigd dat ze uit de Kansenflat gezet wordt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.