Gemeente maakt 75.000 euro vrij voor Buurt Service Team

04 maart 2010

DORDRECHT - Het Buurt Service Team (BST) krijgt in 2010 vanuit wijkgericht werken voor maximaal 75.000 euro extra opdrachten van de gemeente Dordrecht. Dat is in overleg met het BST afgesproken. Het college van B&W wil hiermee voorkomen dat de meest kwetsbare groep medewerkers van het BST op korte termijn zonder werk komt te zitten. In 2010 zoekt de gemeente naar een structurele oplossing voor deze groep moeilijk plaatsbare werknemers.Het Buurt Service Team is sinds 2009 een geheel zelfstandig bedrijf voor laag en ongeschoold werk. Het BST moet zelf zijn opdrachten binnenhalen. Voor 2010 is minder werk binnengehaald, met name op het terrein van het verwijderen van zwerfvuil in de stad. Om die reden is BST niet in staat om de groep medewerkers die is aangewezen op zeer eenvoudig werk aan de slag te houden.Aan de slag houden


Het college van B&W vindt het belangrijk dat deze groep nu toch aan de slag blijft. Het gaat om mensen die met uiterst serieuze problemen kampen, die toch de stap naar nuttige dagbesteding hebben gezet en die nu niet moeten worden teruggeworpen in hun oude situatie. Daarom heeft de gemeente besloten om via wijkgericht werken aanvullende opdrachten te verstrekken aan het BST.In 2010 zoekt de gemeente voor deze groep naar een structurele oplossing, al dan niet binnen BST. De gemeente bekijkt of ook de Sociale Dienst Drechtsteden en Drechtwerk hier wellicht een rol in kunnen spelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.