Burgemeester krijgt nieuw kerkblad Kerk Op Dordt

07 januari 2010

DORDRECHT - Burgemeester R.Bandell heeft donderdag het nieuwe kerkblad van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) op het eiland van Dordrecht ontvangen. Kerk op Dordt, zoals de titel luidt, vervangt Hervormd Dordrecht, Hervormd Dubbeldam en Gereformeerd Dordt a.i.  De oude kerkbladen hebben een zeer lange geschiedenis, maar het nieuwe kerkblad begint gewoon met de eerste jaargang nummer één.

Eén blad is een gevolg van de landelijke fusie, die nu in Dordt stap-voor-stap wordt vertaald. Het blad zal een oplage krijgen van circa 3500 exemplaren. Ds. Bert de Wit is voorzitter van de redactie.  Hij zegt in een voorwoord zich te realiseren dat de veelkleurigheid van de PKN op het eiland van Dordt zichtbaar zal worden in één kerkblad. De predikant hoopt dat één blad de kansen op een geloofsgesprek zal vergroten. ,,Genoeg reden om dankbaar te zijn voor kerk op Dordt."  Bandell nam het eerste exemplaar ook in ontvangst gelet op zijn warme belangstelling voor kerkelijke en geloofszaken.

Formeel zijn de deelnemende kerken op het eiland van Dordrecht nog niet één organisatie, maar daaraan wordt gewerkt. De Grote kerk, de Wilhelminakerk, de Augustijnenkerk, de Wijnstok, de Bron, de Andreaskerk, de Pauluskerk en de Maranathakerk, de Ontmoetingskerk, de Waalse kerk en de Lutherse kerk behoren landelijk tot de PKN. De Petruskapel op de Staart hoort er tot uiterlijk 5 decemer 2011 bij. Dan sluit de kerk. 

Meer informatie: www.kerkopdordt.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.