Scoren voor Gezondheid van start in Dordrecht

05 maart 2010

DORDRECHT - Op maandag 8 maart verricht voorzitter Ad Heijsman van FC Dordrecht een symbolische aftrap van het project ‘Scoren voor Gezondheid’ in de businessclub van FC Dordrecht. De voorzitter overhandigt aan basisschooldirecteuren Henk Wiersma van de John F. Kennedy school en Mark van der Sluis van de Albatros de foto’s van de spelers die gedurende het project ambassadeurs zijn voor de leerlingen van de twee scholen. De aftrap vindt plaats om 19:30 uur voorafgaand aan de wedstrijd FC Dordrecht – FC Oss.

Om een gezonde en actieve leefstijl te stimuleren onder basisschoolleerlingen worden spelers van FC Dordrecht tijdens het project ‘Scoren voor Gezondheid’ tien weken gekoppeld aan de twee basisscholen. Daarnaast is er voor de leerlingen een sportief programma opgesteld.

Programma
De leerlingen beginnen op dinsdag 9 maart met een startclinic die in het teken staat van tests, metingen en fun! Op het programma staan een shuttle run, meting van lengte en gewicht, een FC Dordrecht parcours en Quadra Panna. Ook ondertekenen de leerlingen een contract met één van de FC Dordrecht spelers waarin ze beloven tien weken meer te bewegen en gezonder te eten en drinken. In die periode kunnen leerlingen live chatten met de spelers, krijgen ze smaaklessen en brengen ze een bezoek aan het stadion van FC Dordrecht met aansluitend een jeugdpersconferentie. Tijdens de eindclinic blijkt of de leerlingen gescoord hebben voor gezondheid.

Leerlingen van De Dolfijn in Zwijndrecht maakten al kennis met het project ‘Scoren voor Gezondheid’ en FC Dordrecht spelers Guy Ramos en Bart Muizen. De startclinic vond in Zwijndrecht plaats op dinsdag 2 maart. Het project is een samenwerking van FC Dordrecht, GGD ZHZ, Stichting Hattrick en Sportbedrijf Dordrecht.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Marvin Visser, Sportbedrijf Dordrecht, telefoonnummer (078) – 639 80 33 of e-mail m.visser@dordrecht.nl. Of kijk op www.dordtsport.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.