Extra jongerenwerk in wijken in Dordrecht Oost

05 maart 2010

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht heeft de Twern ook voor 2010 opdracht gegeven om 36 uur per week extra in te zetten om meer jongeren te voorzien van activiteiten in Stadspolders, Dubbeldam en Sterrenburg. Dit betekent een uitbreiding van het bestaande jongerenwerk in deze wijken.  Hierdoor kunnen meer groepen jongeren worden bereikt op straat, bij ‘inloop’-activiteiten en tijdens bijzondere activiteiten.

Doel van het jongerenwerk is kort gezegd: contact leggen met jongeren die op straat hangen, hen toeleiden naar zinvolle vrijetijdsbesteding, zoals muziek- of sportbeoefening, en/of hen te bewegen werk of opleiding (weer) op te pakken.

De extra uren worden in Sterrenburg ingevuld met extra uren op straat door Jimmy Martinus en met meidenwerk door Martha Mensen. Eloise Peters zet meer uren jongerenwerk in in Stadspolders en Dubbeldam. In Stadspolders verzorgt Marouane El Hardouz elke woensdagavond voetballen voor meiden.

Parkfestivals
Hiernaast worden een aantal bijzondere activiteiten georganiseerd om meer jongeren te bereiken. Deze activiteiten worden telkens voorbereid samen met jongeren uit de wijk en met stagiaires bij het jongerenwerk.

De voorbereiding wordt zo al een ervaringsproject op zich. Samen met andere instanties willen de jongerenwerkers een vervolg geven aan het zeer geslaagde parkfestival in Sterrenburg van vorige zomer. Dit zal nu aan het begin van de zomerperiode plaats vinden Bedoeling is om een soortgelijk festival met veel muziek in Stadspolders aan het eind van de zomer op te zetten.

Aan dit project werken mee de jongerenwerkers: Eloise Peters, Marouane el Hardouz, Jimmy Martinus, Mohamed Brahmi, Martha Mensen en de stagiaires: Zeynep Bal, Sylvana Groot, Edita Omanovic, Laurens van Manen, Wesley Loos en Rina Mobarak.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.