Damclub Dordrecht gepromoveerd naar de Hoofdklasse

08 maart 2010
Damclub Dordrecht gepromoveerd naar de Hoofdklasse

DORDRECHT - Na één jaar eerste klasse is Damclub Dordrecht weer terug in de nationale Hoofdklasse. In de promotiewedstrijd tegen Denk en Zet Hardinxveld-Giessendam speelde het Dordtse tiental een prima wedstrijd en werd er aan Dordtse zijde geen enkele partij verloren.

Na remises tussen Peter de Hek - Rob van Eijk en Wim Kalis - André Droog, zorgde de 80-jarige Aart de Bruin voor een ware topprestatie door Denk en Zet clubtopscorer Peter Hartog op remise te houden. Anton Kosior koos tegen Piet Trapman jr. voor een zeer dubieuze variant. Na een gambiet van Kosior miste Trapman een afwikkeling naar een eindspel waarin hij één schijf voor stond. In de tijdnoodfase moest Trapman zijn schijf terug geven en verzaakte hij vervolgens de remise, waardoor Kosior een overmachteindspel op het bord kreeg en won.

Tanya Chub kreeg pas in een “zeven om zeven” stand winstkansen tegen Marijke Koers-Van Genderen. Zij nam deze ook meteen optimaal waar en won soepel de partij. Hans Giphart leek een winnende stelling op het bord te hebben tegen Kees Brandwijk, maar Giphart kwam één tempo te kort voor de winst. Ook Joop Roedolph, topscorer van de hele eerste klasse kreeg de winst tegen Eef Stam niet rond en moest in remise berusten.

Randy Horne deelde de punten met Karlijn Overes. Bijna liep Overes in een vernietigende combinatie maar bij zetcontrole ontdekte ze de slagzet. Nico Knoops zette de kroon op het werk door de zeer taaie Wim Verschoor te kloppen, waarna de promotie een feit was. Ton van Bokhoven had wel voordeel verkregen aan bord 1 tegen Piet Trapman sr., maar echte winstkansen zaten er niet in, zodat ook hier de punten werden gedeeld en de eindstand op 13-7 voor Damclub Dordrecht werd bepaald.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.