Gemeente onderzoekt regels organisatie evenementen in binnenstad

11 maart 2010

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders heeft met het Ontwerpbesluit Beleidsregels en nadere regels ‘evenementen’ ingestemd. Het opzetten van regels voor evenementen heeft tot doel een optimale kwalitatieve en professionele evenementenorganisatie neer te zetten en een balans te vinden tussen deze organisatie en de leefbaarheid in de (historische) binnenstad.

In het Ontwerpbesluit Beleidsregels en nadere regels ‘evenementen’ staan basisregels waar evenementen aan dienen te voldoen of hoeveel en welke type evenementen acceptabel zijn en worden vergunningen voor evenementen per geval beoordeeld en verleend.

De regels
De evenementen concentreren zich vooral in de binnenstad van Dordrecht. Om in de toekomst overlast te voorkomen, is in de bepaling van de regels een indeling gemaakt naar geluidsniveau, spreiding en locatie.

Levendigheid en leefbaarheid
Eind 2008 is het Beleidskader ‘Het blijft feest’, inclusief de Evaluatie festival- en Evenementenbeleid Dordrecht van het Onderzoekscentrum Drechtsteden, door de gemeenteraad vastgesteld. Eén van de belangrijkste uitgangspunten in dit beleid blijft dat Dordrecht het evenwicht tussen levendigheid en leefbaarheid in de binnenstad wil blijven bewaren.
De gemeente is ook de vergunningverlenende instantie en stelt zich in deze hoedanigheid eisen aan de organisatie en uitvoering van een festival of evenement.

Ter inzage legging
Van 11 maart t/m 29 april ligt het ontwerpbesluit ter inzage met de spelregels die in het bijzonder tot doel hebben om bij aanvragen voor nieuwe evenementen en/of uitbreiding van bestaande evenementen en geluidsproductie tot een juiste afweging te komen.
Het ontwerp ligt op het Stadskantoor (in de Stadswinkel), Spuiboulevard 300 in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.