Zoekactie naar vermiste man bij de N3

09 februari 2010
Zoekactie naar vermiste man bij de N3

DORDRECHT – Brandweer, politie, reddingsbrigade en Rijkswaterstaat hebben op dinsdagmiddag 9 februari enkele uren bij de N3 gezocht naar een man die van de Papendrechtse brug geraakt was. Schippers van twee bootjes zagen de voetganger over de reling van de brug geraken en in het water van de Beneden Merwede terechtkomen. Het is niet bekend of er sprake is van zelfdoding of een ongeval. De schippers voeren meteen naar de man hem toe om hem uit het water te halen, maar hun hulp mocht niet baten. De man verdween onder water en de schippers waarschuwden meteen de hulpdiensten.

Op en langs het water en vanuit een helikopter zochten de hulpdiensten vervolgens enkele uren vergeefs naar de man. Ook de inzet van duikers van de brandweer leverde niet de vondst van het slachtoffer op. Uit voorzorg kwam een mobiel medisch team met een traumahelikopter ter plaatse, maar ook dit team kon onverrichterzake terug naar zijn basis vliegen.

Na enkele uren, om 15.00 uur, zetten de hulpdiensten een punt achter de gecoördineerde zoekactie en kon de conclusie getrokken worden dat de hulpdiensten alles uit de kast hadden gehaald om het slachtoffer te vinden. Tegelijkertijd moest ook geconstateerd worden dat de kans dat het slachtoffer nog in leven zou zijn minimaal zou zijn, mede door de temperatuur van het water. Een boot van Rijkswaterstaat bleef nog wel op de rivier om uit te kijken naar het slachtoffer. De waterpolitie van het KLPD zet op 10 februari de zoekactie voort met een boot met speciale apparatuur.

Op de brug werd ter hoogte van de plaats waar de man gezien werd een kabel van enkele meters lengte aangetroffen die aan de brug was vast gemaakt en naar beneden hing. Mogelijk speelde deze kabel een rol gespeeld bij het te water raken van de man, maar het is onduidelijk welke rol. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft de kabel in beslaggenomen.

De getuigen in de bootjes zijn gehoord door de waterpolitie. Hun is slachtofferhulp aangeboden. Een deel van de Beneden Merwede werd enkele uren voor alle waterverkeer afgesloten om de hulpdiensten veilig hun werk te laten doen. Het wegverkeer kon de gehele tijd over de N3 blijven rijden.

Foto:Thymen Stolk

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.