Controle A16

15 maart 2010

DORDRECHT - In de avond en nacht van vrijdag 12 maart op zaterdag 13 maart hebben agenten van de politie Zuid-Holland-Zuid op de A16 diverse auto’s gecontroleerd in het kader van handel en transport in verdovende middelen. De actie werd gehouden in samenwerking met het KLPD, Joint Hit Team en het korps Rotterdam-Rijnmond.

Onder andere werden twee Fransmannen van 24 en 29 aangehouden bij Sandelingen-West langs de A16. Bij controle van hun voertuig werd een stroomstootwapen aangetroffen.

Tijdens de fouillering van de 29-jarige man en onder de automat werden in totaal drie bolletjes en een zakje harddrugs gevonden. De goederen en auto zijn in beslaggenomen voor onderzoek en de twee verdachten worden gehoord. Een 34-jarige Fransman werd gecontroleerd en bleek gesignaleerd te staan vanwege internationale drugshandel.

De man kon alleen op Franse bodem worden opgepakt. De informatie is doorgegeven aan een Frans onderzoeksteam. Een 31-jarige Belg moest aan een transactie van 150 euro voldoen toen bij controle op de Zuidpunt 20 gram hennep werd aangetroffen. Ook werd een Fransman aangehouden welke een bedrag van 9280 euro in zijn onderbroek had zitten. Het KLPD onderzoekt of de man zich bezighoudt met witwassen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.