2500 euro opgehaald voor dove kinderen Bamenda

17 maart 2010
2500 euro opgehaald voor dove kinderen Bamenda

DORDRECHT - Met de organisatie van het benefietconcert heeft de Soroptimistclub Dordrecht afgelopen weekend ruim 2500 euro opgehaald voor het doveninstituut Mbingo in Bamenda (Kameroen). Ruim 120 Dordtenaren kwamen af op de zangkunsten van zangeres Louise Runtu die deze avond belangeloos optrad. Het NCDO zal de opbrengst van de avond verdubbelen. In november 2010 zal de eetzaal van Mbingo officieel geopend worden.

Truus Treep, vrijwilliger bij de stichting Dordrecht-Bamenda, is de drijvende kracht achter dit project. In 2002 reisde zij naar Bamenda en kwam er, door haar achtergrond als logopediste, in aanraking met het instituut voor dove kinderen, Mbingo. Haar expertise en inzet hebben er voor gezorgd dat de school een sterke groei doormaakte, zowel in professionaliteit als in het aantal leerlingen.

Zij heeft al geld ingezameld voor de bouw van een meisjesslaapzaal en een keuken. De bouw van een multifunctionele eetzaal is ook erg nodig. De kinderen van Mbingo eten normaal gesproken onder afdakjes of in de omgeving van de slaapzalen. Vooral in de regentijd, en die duurt enkele maanden, is er behoefte aan een overdekte ruimte waar zij kunnen eten en spelen. De Soroptimistclub Dordrecht organiseert elk jaar een concert voor het goede doel, Truus Treep is lid en zo kwam het benefietconcert tot stand.

Dordrecht heeft sinds 1993 een officiële stedenband met de stad Bamenda in Kameroen. In de afgelopen 16 jaar zijn veel activiteiten gezamenlijk uitgevoerd: op het gebied van, gehandicaptenzorg,  onderwijs, HIV-AIDS preventie en afvalverwerking . De stichting Dordrecht-Bamenda heeft als opdracht om Dordtenaren te informeren en betrekken bij de stedenband tussen Dordrecht en Bamenda. Meer informatie over de stichting vindt u via www.dordrecht-bamenda.nl.

Ook vrijwilliger worden? Neem contact op met Astrid Helder, coördinator van de Stichting Dordrecht-Bamenda: 078 6131 788 of a.helder@coszuidholland.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.