GroenLinks Dordrecht voor linkse samenwerking

30 november 2009

DORDRECHT - Onder leiding van lijsttrekker Mary Ruisch wil GroenLinks na acht jaat terug keren in het dagelijks bestuur van de stad met als inzet basis een linkse samenwerking. Volgens het persbericht en de website van de partij heeft de afdelingsvergadering dit zo uitgesproken.  Momenteel heeft GroenLinks vijf zetels in de raad, waarvan er drie bij de vorige verkiezingen werd gewonnen. Twee raadsleden kwamen van andere partijen (Beter voor Dordt en PvdA) over.

In 2002 werd GroenLinks na twaalf jaar  ingeruild tegen de Christenunie/SGP-wethouder Aaike Kamsteeg, die in 2010 lijsttrekker is van de combinatie Christenunie/SGP. Momenteel vormen PvdA (2), CDA (1), VVD (1) en Christenunie/SGP (1) het college van b. en w. D66 hoopt op basis van een goede verkiezingsuitslag ook terug te kunnen keren in het college. Beter voor Dordt (BVD) voert onder leiding van Piet Sleeking campagne om de grootste partij van de stad te worden, zodat deze partij het initiatief krijgt bij de college-onderhandelingen. Voor BVD is het afzien van bouwen in het groen van de Zuidpolder een harde voorwaarde. Schaapherder Jacco van der Merwe, al tientallen jaren het gezicht van de strijd tegen huizen bouwen in de Biesbosch, staat daarom op de lijst. Ook GroenLinks is tegen bouwen in de Zuidpolder.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.