Historische betekenis van Jaap Burger krijgt in Dordrecht meer aandacht

22 maart 2010

DORDRECHT -Jaap Burger was tot 1943 een bekend advocaat in de stad Dordrecht. Hij was ook politicus van de SDAP en ging in de bezettingstijd  naar Engeland toe om daar minister in het kabinet te worden. Burger was zodoende ook Engelandvaarder. Hij beschreef zijn tijd toen in een dagboek. Zijn historische betekenis zal worden uitgedragen door een stichting en vereniging. Aanstaande donderdagavond in de Buitenwacht is Burger één van de historische helden die op een ledenvergadering van de PvdA wordt besproken, waarvoor Hans Berrevoets is uitgenodigd als voorzitter van het Platform Stedelijke herdenking. De PvdA Dordrecht meldt over Burger het volgende op de eigen site:

Jaap Burger Stichting en Jaap Burger Vereniging

Er is een Jaap Burger Stichting in het leven geroepen door een aantal PvdA'ers. Doel van deze stichting is het bevorderen van de debatvaardigheden binnen de sociaal democratie en richt zich in het bijzonder op de PvdA. Ook is een Jaap Burger Vereniging opgericht, waar belangstellenden lid van kunnen worden. Via de Gewesten zullen activiteiten ondersteund worden om de debatvaardigheden bij de PvdA'ers verder te ontwikkelen.

Jaap Burger was een prominent SDAP'er/PvdA'er, die ook lange tijd in Dordrecht heeft gewoond. Hij was betrokken bij het Oorlogskabinet en de rechterhand van Willem Drees. Hij was een groot voorstander van het debat. Jaap Burger is door de PvdA fractie aangemeld voor de Dordtse Historische Kalender.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.