PvdA Dordrecht niet meer in voorste rijtuig bij samenstelling nieuw stadsbestuur

22 maart 2010

DORDRECHT -Beter van Dordt (BVD), VVD en CDA gaan samen proberen een basis te leggen voor een nieuwe college van burgemeester en wethouders. De PvdA Dordrecht praat dan niet mee in de gesprekken onder leiding va formateur Pieter Sleeking, de winnaar namens beter voor Dordt.

RTV Rijnmond meldt dit op de eigen website. Het werd zojuist ook publiek gemaakt in een bijeenkomst  voor de  gemeenteraad.

De PvdA is tachtig jaar de dominante factor geweest in het college van b. en w. De partij leverde in het college dat van 2006 tot 2010 regeerde als enige twee wethouders. De kans is nu heel groot dat de PvdA  voor de eerste keer de rol van grootste oppositiepartij moet gaan spelen.Feitelijk is het zover nog niet, want de onderhandelingen lopen nog en behalve de drie genoemde partijen zou eventueeel nog een vierde partij kunnen aansluiten.

BVD, VVD en CDA hebben samen 23 zetels van de 39 in de raad in handen. De Christenunie/SGP, die nu in Aaike Kamsteeg een wethouder heeft, komt ook in het plaatje niet voor. de uitkomst is niet  geheel verrassend, want de PvdA  verloor de helft  van het aantal raadszetels en werd wat dat betreft hhet meeste door de kiezer afgestraft.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.