Veel auto inbraken in Dordrecht (-west)

22 maart 2010

DORDRECHT - Het weekeinde van 19 tot en met 22 maart zijn veel auto-eigenaren in Dordrecht slachtoffer geworden van inbraak in hun voertuig. In Westelijk Dordrecht sloegen onbekenden toe en maakten diverse goederen buit, waaronder radio’s en navigatieapparatuur. 11 gedupeerden deden aangifte. Ter vergelijking: in de twee weekeinden ervoor kwamen vanuit Dordrecht-West respectievelijk twee en één aangifte binnen.

De politie heeft alle zaken in onderzoek, maar roept ook de hulp van het publiek in. Wie het afgelopen weekeinde in westelijk Dordrecht, maar met name in de omgeving van de Piersonstraat, Abraham Kuyperweg en Vorrinklaan iets verdachts heeft gezien met dringend gevraagd de politie te bellen. Sowieso geldt dat wie iemand bij auto’s zich rondhangen, aan portieren ziet rommelen of zich anderszins verdacht ziet gedragen, de politie op 112 kan bellen.

De beste auto-inbraak is die, die niet gepleegd is. De auto’s waar het afgelopen weekend niet in is ingebroken, hadden over het algemeen ook geen buit in zicht. Daarom geldt nog steeds het advies om geen (waardevolle) goederen in de auto achter te laten, ook als deze nog zo onbetekenend lijkt. Van één van de gedupeerden werd namelijk een snoeppot uit zijn auto weggehaald.

Om deze vorm van preventie kracht bij te zetten zal de wijkpolitie in Dordrecht-West binnenkort flyers met tips ter voorkoming van auto-inbraak gaan uitdelen. Meer tips zijn te vinden ook op de website van de Stichting Aanpak Voertuigcriminialiteit: www.stavc.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.