DZS mag blijven hopen op kampioenschap

22 maart 2010

DORDRECHT - Terwijl in de winterstop de achterstand nog enorm was, mag DZS Team Truva toch nog hopen op een kampioenschap. De ploeg won zelf vrijdagavond van ‘bijna naamgenoot’ DZC/TC&O (6-1) en zag dat koploper Brabantia weer punten liet liggen. Dit keer kwamen ze bij middenmoter Botafogo niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg uit Eindhoven heeft nu ‘slechts’ twee verliespunten minder dan DZS.

En dat is toch wel zeer opvallend te noemen. Halverwege het seizoen was er een gapend gat tussen de promovendus uit Eindhoven en de rest van de ploegen uit de competitie. Maar na carnaval laat de ploeg regelmatig steken vallen en is de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen.

Ondertussen gaat DZS door met hetgeen waar ze al weken mee bezig zijn: winnen met degelijk voetbal. Afgelopen vrijdagavond werd DZC met 6-1 aan de kant geschoven. De thuisploeg is geen enkel moment in gevaar geweest en heeft de wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut gedicteerd. Invallercoach Mohammed Belahcen was erg tevreden:  ,,Ik ben trots op de verdedigers. Iedereen heeft weer keihard gewerkt voor elkaar en dat zie je ook terug in het veld’’. De enige goal die Moussa Jihate achter zich kreeg kwam uit een vrije trap.

Puntje van kritiek was dat DZS wel heel veel kansen nodig had om tot scoren te komen. De kansen kwamen vaak op een mooie manier tot stand, maar werden vaak (knullig) om zeep geholpen. In de laatste tien minuten gingen er nog drie goals in, waardoor de eindstand toch nog de verhouding kreeg die het verdiende.

Grote man aan DZS-zijde was Abdellatif Ayadi; hij scoorde was bij vijf van de zes goals betrokken. Hij moest de leidersrol van de ploeg op zich nemen, omdat Miloud el Lekfif er niet bij kon zijn.

Er zijn nog vier wedstrijden over voor DZS. De moeilijkste is aanstaande vrijdag, uit bij Be’79. Daarna volgen nog wedstrijden tegen laagvliegers Botafogo en Totelos. Op de slotdag komt MMS United nog op bezoek. Brabantia speelde één wedstrijd meer. Zij hebben op papier wel een moeilijker programma. Woensdag moeten ze op bezoek bij Eteha. Daarna krijgen ze MMS United (nr. 3) en ZVO (nr. 6) op bezoek.

Overigens werd er voorafgaand aan de wedstrijd tegen DZC/TC&O een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Milly Boele. Ten tijde van de wedstrijd werd in de Dordtse wijk Sterrenburg een stille tocht gelopen voor het 12-jarige meisje. Zij werd vorige week dinsdag vermoord.