Politie zoekt naar ontsnapte asielzoeker

24 maart 2010

DORDRECHT - De politie in Dordrecht heeft op dinsdagochtend 23 maart in groten getale gezocht naar een 19-jarige uitgeprocedeerde asielzoeker die rond 10.45 uur wist te ontsnappen. Hij is tot op heden niet gevonden.

De man was op 23 maart in het asielzoekerscentrum in ’s-Gravendeel staande gehouden en was naar het politiebureau aan de Overkampweg overgebracht om daar te worden ingesloten, in afwachting van zijn uitzetting. De staandehouding en het overbrengen van de man verliep in een rustige en vriendelijke sfeer en er was geen aanleiding om de man te boeien.

De man zat op de achterbank van een politieauto en was kalm en rustig. De auto was niet op slot en de man ontsnapte op het moment dat de auto vlakbij het politiebureau even stil stond, in afwachting van het openen van een toegangsdeur van het politiebureau. De man was niet verdacht van een misdrijf, hij is niet gevaarlijk of zelfs vuurwapengevaarlijk.

Toen de man weg wist te komen, stak hij de Overkampweg over in de richting van het Overkamppark. De politie zette binnen enkele minuten het Overkamppark, Landgoed Dordwijk en het Dubbelmondepark af. Deze drie locaties werden vervolgens grondig doorzocht, ook van boven met een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten. Ook werd direct een sms-alert met het signalement verspreid en werd een politiehond ingezet.De man werd echter niet meer aangetroffen.

De 19-jarige was gekleed in een blauwe spijkerbroek en een blauw shirt. Hij is 1.70 meter lang en heeft zwart haar. De man droeg sportschoenen die nat moeten zijn, want er is gezien dat hij een sloot heeft doorwaad. Wie de man heeft gezien of andere informatie heeft die helpt in het onderzoek wordt gevraagd te bellen met de politie in Dordrecht op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.