Minister Middelkoop keek in Dordrecht rond naar wijkaanpak

24 maart 2010

DORDRECHT - Defensieminister Van Middelkoop bracht vandaag zijn eerste wijkbezoek in de hoedanigheid van minister voor Wonen, Wijken en Integratie. In de Dordtse aandachtswijk Wielwijk/ Crabbehof zag de minister de wijkaanpak in uitvoering. "Mijn opdracht is om de waardevolle opbrengsten van de wijkaanpak zo goed mogelijk over te dragen aan een nieuw kabinet," aldus Van Middelkoop.

Het bezoek aan Dordrecht van de minister van de  christenunie was geen toeval. Wethouder Aaike Kamsteeg, die betrokken is bij de wijkaanpak, is partijgenoot van Middelkoop.

De minister prees de bewoners, professionals en de bestuurders van corporaties en gemeenten voor de goede samenwerking bij de aanpak van overlast en verloedering in de wijk. De wijkaanpak kan alleen goed slagen als zij door de bewoners gedragen wordt, zo stelde de minister. "De actieve bewoners zijn de helden van de wijk. Zij nemen de anderen bij de hand."
De minister, die zijn aandacht nu over twee ministeries moet verdelen, wil dat de wijkbezoeken zoveel mogelijk door blijven gaan. Daar waar nodig zal de hoogste ambtenaar op het ministerie voor WWI, de directeur-generaal Mark Frequin, hem vervangen.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.