Partijen in Dordrecht terug naar weinig communicatie op eigen websites.

25 maart 2010

DORDRECHT -De Dordtse politieke partijen zijn minder snel met het geven van informatie over de gang van zaken in de gemeente politiek als voor de verkiezingen van 3 maart.. Over het algemeen staat er weinig informatie op over de gebeurtenissen rond de vorming van een nieuw dagelijks bestuur voor de  stad Dordrecht.

Het verslag van de informateur, die koos voor de coalitie Beter voor Dordt, VVD en CDA, staat wel op de site van de gemeente Dordrecht.

PvdA-wethouder Piet Janse zei vroeger, toen zijn partij de machtspartij was, dat een broedende kip niet mag worden gestuurd. Die houding lijkt nu overgenomen te zijn door de toekomstige partners in het college van b. en w,: Beter voor Dordt, VVD en CDA.  De PvdA die tachtig jaar b. en w. domineerde was de oude politiek en de nieuwe machtspartijen hebben aangegeven naar beter communiseren met de stad en dee Dordtenaren.

PvdA en GroenLinks hebben wel een verklaring uitgegeven. Jan Lagendijk, de wethouder van de PvdA, loopt warm als oppositieleider Zijn verklaring staat al op Dordrecht.net

.GroenLinks wil de VVD uit de gesprekken sturen en zoekt nog verkering met beter voor Dordt. Eerder nam GroenLinks enige afstand van de PvdA.

De Verenigde Senioren Partij en D66 geven geen enkel commentaar. Ook de Christenunie/SGP huldigt zich in stilzwijgen.

Beter voor Dordt, VVD en CDA zouden eventueel nog een vierde partner zoeken om het nieuwe college te verbreden. Thans zou het steunen op een samenwerking met 23 van de  39 raadsleden, maar dat zou nog 25 of 16 raadsleden van de 39 kunnen worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.