Oud-gemeenteraadsleden niet terug in fractie van Groen Links Dordrecht

26 maart 2010

DORDRECHT -  De oud-gemeenteraadsleden van Groen Links die hoog op de kandidatenlijst stonden - Willem Nederpelt (4), Inge Stevens (5) en Diny Koppens (7) - draaien niet meer mee in de fractie van Groen Links. Ze hebben (even) afstand genomen van het politieke werk in het Stadskantoor en Stadhuis.

Dat blijkt uit een publicatie op de website van de partij.

Het eerste commissielid, voorheen burgerraadslid, is Grada Snijder die op plek zes van de kandidatenlijst stond. De vraag is of zij nu ook eerste invalster in de gemeenteraad is geworden voor GroenLinks. In beginsel heeft Mary Ruisch vooraf aangekondigd niet de gehele raadsperiode van vier jaar te willen uitdienen.

De commissieleden Joke Edenburg en Kitty kruuger stonden op 8 en 9 op de kandidatenlijst van GroenLinks.  De partij veroverde onder leiding van fractieleidster Mary Ruisch de laatste verkiezingen drie zetels. De fractie van Groen Links Dordrecht telt vijf vrouwen en één man.  Aanstaande dinsdag zal worden meegedeeld of GroenLin ks nog wordt gevraagd om als kleine partij te gaan meedoen aan het collge van b. en w. of dat D66, christenunie/SGP en de Verenigde Seniorenpartij (VSP) nog aanschuift in het beoogde college van Beter voor Dordt (BVD), VVD en CDA.. De formateur Piet Sleeking (BVD) heeft hiervoor nog een opening gelaten, zo blijkt op de website van BVD.

Met betrekking tot de vorming van de fracties: Bij andere partijen zijn in de regel kandidaten commissielid geworden, die direct volgen na de kandidaten die zijn gekozen in de gemeenteraad.

In sommige gevallen is het een tijdelijke rol, want als het nieuwe college van burgemeester en wethouders vijf of zes wethouders gaat tellen, kan een aantal doorschuiven naar de gemeenteraad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.