Dordtse Rotterdammer leent stem aan 'oral history project'

26 maart 2010 door Paul Seesink

In het Historisch Museum Rotterdam vindt op zondag 28 maart de vierde luistermiddag plaats van een oral history project. In het kader van de Rotterdamse 'brandgrens' - ontstaan door het bombardement van mei 1940 - zijn persoonlijke geschiedenissen van Rotterdammers bijeengebracht. De Dordtse Paul Seesink, geboren en getogen op het Rotterdamse Noordereiland, heeft met andere Rotterdammers zijn stem geleend aan deze verzameling van mondelinge historie. Alle verhalen, verzameld door de stichting Onkruid & Roos, worden voor de eeuwigheid bewaard in het Rotterdams Archief.

Omdat Paul Seesink de oorlogstijd toen zag door zijn kinderogen, heeft hij zich een ander beeld gevormd van 'goed en fout' dan het politiek correcte imago over die tijd. In een, zoals hij dat zelft omschrijft als "een uit de hand gelopen klus", is hij bezig zijn eigen 'eilandverhaal', zijn jeugdtijd op het Noordereiland, op schrift te stellen. Ongetwijfeld horen wij daar nog van.
Meer informatie over de brandgrens en het verhalenproject zijn te vinden op:
www.brandgrens.nl
www.werkenaanverhalen.nl
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.