Buitenwacht Dordrecht krijgt een werkbestuur meldt voorzitter Bert van de Burgt

27 maart 2010

DORDRECHT -De stichting de Buitenwacht, te vinden in de voormalige kerk aan de Bosboom Toussaintstraat 67, krijgt een meer zichtbaar bestuur. Voorzitter Bert van de Burgt schrijft in de Nieuwsbrief van de Buitenwacht zelfs over een werkbestuur. In het verleden was het bestuur  voor de  mensen, die actief waren in de buitenwacht, meestal onbekend. Na een toelichting door een onafhankelijke onderzoeker en de komst van de nieuwe coördinator - Rikie Bansberg - heeft de Buitenwacht voor een andere koers gekozen. Het Centrum geniet in Krispijn een grote bekendheid en bestaat al bijna dertig jaar. Voorzitter Van de Burgt schrijft:

Besturen kun je op verschillende manieren doen nl. op afstand, op hoofdlijnen en als werkbestuur. Op afstand dan laat je anderen, het personeel al het werk doen en dat keur je goed of af. Op hoofdlijnen dan wil je beleid stukken zien gemaakt door het personeel en daar besluit je over. De leden van het bestuur van De Buitenwacht hebben ervoor gekozen als werkbestuur te willen functioneren. Dat betekent dat de secretaris zelf de verslagen maakt en de brieven schrijft en verstuurt. Dat de penningmeester zelf de boekhouding doet en financiële verslagen maakt. Dat de voorzitter het bestuur voorzit, vertegenwoordigt naar de Gemeente en naar fondsen en anderen toe, contacten met het personeel onderhoudt. Voor alle bestuursleden betekent dit meewerken in en aan de organisatie, directe contacten onderhouden, present zijn bij activiteiten etc.

Van groot belang is dat het bestuur de doelstelling van De Buitenwacht bewaakt en zorg draagt deze doelstelling te realiseren. Daarvoor zoekt het bestuur naar financiën, trekt personeel aan en zorgt voor hen, zorgt voor de huisvesting en onderhoud, laat een goed programma verzorgen, zorgt voor ontwikkeling van de inhoud en organisatie van De Buitenwacht, werkt aan kwaliteitszorg en Public Relations. Naast een grote verantwoordelijkheid vraagt dat motivatie die uitkomt in tijd, aandacht en inzet.

De komende nieuwsbrieven willen we als bestuursleden iets vertellen over onze motivatie, onze inzet om te laten uitkomen wat vrijwillig bestuurder zijn van De Buitenwacht voor een ieder betekent.

Bert van de Burgt, voorzitter.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.