Ds. Wim Aanen: Kerk moet op de Staart in Dordrecht present blijven

28 maart 2010

DORDRECHT -Ds. Wim Aanen, missionair predikant in Dordrecht, vindt dat er op de wijk de Staart kerkelijke activiteiten moeten blijven. De presentie van de kerk is actueel nu de Petruskapel in het laatste kwartaal van 2010 sluit. Hett gebouw voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Dan blijft er alleen op de Staart een RK-viering in de Merwelanden over. Ds. Wim Aanen, ook verbonden aan de Pauluskerk in Krispijn, vindt dat de kerken het niet mogen laten gebeuren dat de kerk dicht gaat op de Staart en er niets voor in de plaats komt. Hij roept kerkelijk Dordt op na te denken over een alternatief voor inpakken en wegwezen op de Staart. Volgens Aanen heeft de kerk van nu ook een opdracht in wijken, die met een achterstandssituatie kampen.

De sluiting van de Pettruskapel betekent ook dat de kleine afgescheiden vergadering van gelovigen ook naar een andere locatie moet uitkiijken. De vergadering is een afsplitsing van de vergadering in gebouw Patrimonium.

De Petruskapel begon als gereformeerde kerk op de Staart, zoals ook de RK een eigen kerk had op de Staarrt-West (St. Jozef). Al enkele jaren eleden was duidelijk dat de Petruskapel niet op eigen benen kon blijven staan en daarom werd samenwerking gezocht met de Wilhelminakerk  De kapel behoort nu tot de Protestantse kerk Nederland (PKN). Al eerder sloot richting de Staart de Noorderkerk. De kerkgangers gingen naar de Wilhelminakerk of de Grote kerk.

Volgens Aanen is het verhaal voor een kerk niet af, als de blanke middenstanders uit de wijk zijn vertrokken. De predikant doet zijn oproep tot een gesprek in zijn rubriek PS in het kerkblad van de PKN Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.