Ds. P. Molenaar neemt op zondag 16 mei afscheid van Hervormd Dordrecht

28 maart 2010

DORDRECHT -Voor dominee P. Molenaar, van de gereformeerde bond binnen de Hervormde gemeente, is het op zondag 16 mei een dag van afscheid nemen in Dordrecht. Hij zal als wijkpredikant van wijk 7 (Pauluskerk) , die nauw is verbonden met wijk 2 (Augustijnenkerk) preken in de Grote kerk.

Molenaar is de behoudende vleugel van de Hervormde kerk in Dordrecht toegedaan, die staat in de gereformeerde traditie die terug gaat tot de  Dordtse Synode van 1618-1619. Tot 1  mei 2004 leek het erop, dat Molenaar de Hervormde kerk zal gaan verlaten. Hij was vice-voorzitter van een landelijk comité.

Voorzitter Heemskerk werd de nieuwe leidsman van de Herstel Hervormde Kerk (HHK), toen de Protestantse Kerk Nederland (PKN) een feit werd. Molenaar bleef. Samen met ds. G. van Wijk staat hij binnen de hervormde wijkgemeenten op de gereformeerde grondslag in Dordt staan. Op maandag 10 mei zal eerst een afscheidsreceptie zijn van ds. P. Molenaar en zijn vrouw in de Pauluskerk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.