Johannes Passion uit Dordrecht bij EO zaterdag op radio 5

29 maart 2010

DORDRECHT - Het gehele programma ,,Door de wereld" van de EO op radio vijf staat zaterdagavond (3 april) vanaf 22 uur in het teken van de Johannes Passion vanuit Dordrecht.

Presentator Andre Diepenbroek volgde het Toonkunstkoor op weg naar de uitvoering op zondagavond 28 maart in de Wilhelminakerk. Hij sprak met dominee/dirigent Ries van der Zouwen. De EO vindt de reportage over de Johannes Passion van Bach passend op stille zaterdag.

De stichting Dordtissimo, de vereniging Toonkunstkoor en de Wilhelminakerk werkten samen om het concert mogelijk te maken. Iedereen kan vrij in lopen.

De Wilhelminakerk was dan ook zondagavond 28 maart geheel ,,uitverkocht" Tot de gasten behoorde burgemeester Arno Brok.  Dordtissimo hoopt, 96 jaar nadat Toonkunst voor de eerste keer de Johannes in Dordt liet klinken, dat de uitvoering een traditie wordt. Ook met andere koren zijn gesprekken om dit mogelijk te maken in 2011 en 2012.

De uitzending op Radio 5 (747AM) kan later die zaterdagavond op de website worden gevolgd en is altijd in het archief altijd terug te vinden (www.eo.nl/doordewereld) 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.