Speeltuin oosterkwartier wordt feestelijk geopend

29 maart 2010

DORDRECHT - Het voortbestaan van Speeltuin Oosterkwartier in Reeland is lange tijd onzeker geweest. Het gebrek aan vrijwilligers was een groot knelpunt. Eerder is hierover gepubliceerd. Velen maakten zich zorgen en ook de PvdA heeft aandacht voor de situatie gevraagd.

Inmiddels is er veel gebeurd en heeft de Speeltuin niet stilgezeten.
Het SSKW (Stichting Sociaal Cultureel Werk) en de SpeeltuinFederatie hebben zich over de situatie van Speeltuin Oosterkwartier ontfermd. Het SSKW heeft het tijdelijk beheer van de speeltuin op zich genomen met het doel om de speeltuin weer nieuw leven in te blazen. Het bestuur is afgetreden.

Er is een nieuw interim-bestuur aangetrokken, bestaande uit Jacqueline van den Bergh (voorzitter), Lenny Scheurwater, secretaris en Jopie Burggraaf, penningmeester. Een klein bestuur dat de taak heeft – samen met het SSKW en vrijwilligers – de speeltuin weer het hart van de wijk te laten zijn op zeer korte termijn. Want 30 april gaat de speeltuin open.
Het SSKW verzorgt voorlopig nog de financiele administratie en is bezig met het maken van roosters voor de vrijwlligers en tuinwachten. Het groot onderhoud wordt momenteel uitgevoerd. En ook het zwembadje wordt weer helemaal in orde gemaakt waarin de kinderen straks op warme dagen weer lekker kunnen spelen.

Het enthousiasme is teruggekeerd en vele vrijwilligers hebben zich inmiddels aangemeld.
Belangstellenden en vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Tonny Klarenaar van het SSKW, tel. 078 - 613 70 29.

De planning is om op Koninginnedag, 30 april a.s., de speeltuin feestelijk te openen, met o.a. een fietstocht door de wijk, een drumband en nog meer. Het programma is nog in de maak.

Om weer goed herkenbaar te zijn voor de wijk is de speeltuin vanaf 30 april dagelijks geopend, iedere middag van 2 tot half 6 uur.
Een vaste coördinator - Kees Kraayeveld - is dagelijks aanwezig. Daarnaast zijn er vrijwilligers actief.
Ook worden er inloop-koffie-ochtenden georganiseerd door Lenny en Jopie, voor bewoners die behoefte hebben aan een praatje.

Nadere berichten volgen. Let op de website, waar straks alle informatie op komt te staan: www.oosterkwartier.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.