Wilhelminakerk Dordrecht op Bach en Luther reis

30 maart 2010

DORDRECHT - Op dinsdag 6 april gaan dertig reizigers van de Wilhelminakerk in Dordrecht onder meer met dirigent/dominee Ries van der Zouwen,  op pad. Ze volgen het spoor van Luther en Bach in het mooie Thüringen. Bekende plaatsen als Leipzig, Wittenberg, Dresden worden gestempeld door de aanwezigheid van de grote Reformator en de grootste componist.

Levend in verschillende tijden hebben zij elkaar gevonden in de liederen, de kerkmuziek. ,,We hopen de rijkdom van beide en hun pact te mogen ontdekken. De verhalen van de Schrift zullen klinken, de muziek van Bach zal onze oren strelen.

We kijken er naar uit om ons leven en geloof in twaalf dagen met elkaar te delen als reisgenoten in het spoor van deze twee grote mensen, die de gelovige mensheid onpeilbaar veel hebben geschonken in hun geschriften en composities.

Beiden maakten zij zich los van de ge­baande paden, om wegen te gaan die welhaast onbegaanbaar leken. Beiden hebben de moed en de inspiratie geduid als komend van de Eeuwige. En beiden hebben met inspanning van al hun krachten en talenten slechts één doel voor ogen gehad: soli Deo Gloria ", aldus de Wilhelminakerk in de aankondiging

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.