Twee vrouwelijke wethouders in stadsbestuur Dordrecht

31 maart 2010

DORDRECHT -De lijsttrekker en politiek leider van Beter voor Dordt, Piet Sleeking, streeft naar twee vrouwelijke wethouders. Het college van burgemeester en wethouders wordt dan gevormd door Beter voor Dordt, CDA, VVD en mogelijk D66 of GroenLinks.

Het is nu in politiek Dordrecht  bekend dat de VVD met Ferdinand van den Over komt en het CDA met Dion van Steensel. D66 en GroenLin ks zijn gevraagd om te denken aan een vrouwelijke wethouders kandidaat. Voor Groenlinks zal dat even lastig zijn, want oudwethouder Willy Verbakel was aangekondigd als wethouderskandidaat. Beter voor Dordt heeft in elk geval als eerste wethouder en locoburgemeester Piet Sleeking in de aanbieding.

De verklaring van Sleeking als formateur heeft als tekst:

Formateur Piet Sleeking heeft de raad dinsdagavond bijgepraat over de vorming van een nieuw college. Het nieuwe college zal bestaan uit Beter voor Dordt, de VVD en het CDA. Indien een vierde partij aanschuift, zal dat GroenLinks of D66 zijn. De kwaliteit van de mogelijke wethouderskandidaten zou daarbij de doorslag kunnen geven. Het nieuwe college streeft naar minimaal twee vrouwelijke wethouders in het stadsbestuur.

Mogelijk worden nog deze week de namen van de kandidaat-wethouders bekend. Het streven is om op 27 april het nieuwe stadsbestuur te installeren. Tot die tijd zal Piet Sleeking de raad wekelijks op de hoogte houden van de formatie.

Het verslag van de formateur is te vinden bij de agendastukken van de adviescommissie van de gemeenteraad van dinsdag 30 maart.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.