Inloopavond Bewonersraad voor de bewoners van Woonbron

01 april 2010
Inloopavond Bewonersraad voor de bewoners van Woonbron

DORDRECHT - De Bewonersraad zou het fijn vinden om met veel bewoners van gedachten te wisselen op donderdagavond 15 april a.s. in wijkcentrum Wielwijk. Iedere bezoeker wordt beloond met een leuke attentie. Onder het genot van een hapje en drankje wordt “de achterban” geïnformeerd over de activiteiten en plannen voor het komend jaar. Woonbron-bewoners kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden en waar de Bewonersraad zich mee bezig zou moeten houden. De Bewonersraad gebruikt de informatie bij het behartigen van de belangen van de Woonbron -bewoners.

Het is voor het eerst dat de Bewonersraad op deze manier haar achterban gaat raadplegen.
Zo wil de raad wel eens weten hoe bewoners denken over de Samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Dordrecht en Woonbron betreffende de herontwikkeling in Wielwijk. De raad maakt zich zorgen over de in- en uitverhuizingen die de leefbaarheid onder druk kunnen zetten. Verder is de raad van mening dat bewoners met een laag inkomen ook in de toekomst in een betaalbare woning in Wielwijk moeten kunnen wonen. Uw mening is hierbij van groot belang.

Met het comité Verzetsbuurt en het bewonersplatform Noorderkwartier is in 2009 de beheervisie voor Staart-West tot stand gekomen. Hierin wordt de toekomst van deze buurt beschreven.
Met de bewonersorganisaties van Vogelbuurt en Wielwijk is samengewerkt in het kader van de herstructurering van die wijken.
Ook met andere comités , waaronder Nieuw Krispijn en Crabbehof, worden contacten onderhouden, o.a. door het bijwonen van vergaderingen en via financiële steun.

De Bewonersraad Woonbron Dordrecht bestaat uit ongeveer 10 bewoners/vrijwilligers en is de officiële overlegpartner en belangenbehartiger van de ca. 7.000 bewoners van de Woonbronvestiging Dordrecht.

De raad onderhoudt intensieve contacten met bewonersorganisaties in de periodes dat er samengewerkt wordt om het beleid van Woonbron te beïnvloeden.
De Bewonersraad is vertegenwoordigd in een overlegorgaan waarin alle bewonersorganisaties van de vestigingen van Woonbron, o.a. in Rotterdam, samen werken. Ook wordt deelgenomen aan bijeenkomsten van het Gezamenlijk Overleg Huurdersraden Drechtsteden.
De raad houdt zijn achterban op de hoogte in de vaste rubriek “Bewonersraad” in het bewonersblad “Wonen” van Woonbron.

WAT WANNEER WAAR?
Inloopavond Bewonersraad Woonbron Dordrecht
 donderdagavond 15 april
zaal open: 19.00 tot 21.00 uur
Wijkcentrum Wielwijk
Admiraalsplein 157

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.