Ontmoetingskerk viert en herdenkt 25 jaar contact met Markkleeberg

01 april 2010

DORDRECHT -De Ontmoetingskerk in Dordrecht en een gemeente in Markkleeberg, voorheen in de DDR, onderhouden vanaf 1985 een band. Een afvaardiging onder leiding van ds. Henk Boswijk reisde een kwart eeuw voor de eerste keer naar het Oosten. In het hemelvaartsweekeinde wordt uitgebreid stilgestaan  bij de bijzondere relatie inclusief een kerkdienst onder leiding van ds. Kees Streefkerk.

Het gemeentebestuur van ordrecht zal de afvvaardiging ontvangen in het Stadhuis. De naam van de gemeente in Markkleeberg zegt alles over de voor Dordrecht zo belangrijke reformatie: Martin Luther gemeinde.

De sfeer tussen de twee kerken is altijd open geweest, positief en liefdevol, al was de eerste vijf jaar het ijzeren gordijn nog een extra muur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.